Postat pe 12 decembrie 2009 în Noutăţi

Anual, în preajma zilei de Crăciun, cercetaşii austrieci, organizează, în colaborare cu televiziunea austriaca ORF, un proiect internaţional prin care doresc să transmită Europei un mesaj de Pace şi reîntoarcere la valorile spirituale ale Sărbătorii Crăciunului, proiect intitulat Lumina Păcii de la Betleem.
Principala activitate a acestui proiect este Ceremonia Ecumenică de împărţire a Luminii Păcii care are loc anual cu aproximativ două săptămâni înaintea Crăciunului. În acest an, această Ceremonie va avea loc la Viena, în data de 12 decembrie.

Cercetaşii României participă, începând din anul 1996 la acest proiect, aducând în fiecare an acest simbol în ţară. În acest an, o delegaţie de 9 persoane, însoţiţi de pr. Ciprian Bişoc, de la parohia Sf. Nicolae din Bacău, se va afla în Viena în perioada 11-13 decembrie, pentru a participa la Ceremonia Ecumenică din data de 12 decembrie.

Această flacară aprinsă la grota din Betleem, unde s-a născut Isus Cristos, va fi primită, în cadrul unei ceremonii solemne, în Biserica noastră, sâmbătă, 19 decembrie, la ora 11.00.

Apoi, seara, va avea loc un program deosebit, pregătit şi animat de Comunitatea Emanuel. Sf. Liturghie de la ora 18.00 o vom celebra la lumina lumânărilor, aprinse de la flacăra din grota de la Betleem. După Liturghie va urma o Veghe de Pregătire pentru Sărbătoarea Naşterii Domnului, timp în care va fi ocazie de spovadă, colocviu spiritual, sfaturi duhovniceşti, binecuvântări. Vom asculta şi o învăţătură ţinută de Părintele profesor Emil Moraru. Am invitat şi preoţi din alte parohii.

( Pentru informaţii suplimentare: www.luminapacii.ro , www.scout.ro )

3 comentarii la “Lumina de la Betleem la Sf. Cruce”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
 1. Vlad Rusu spune:

  Sf. Liturighie de la ora 18:00 a fost de-a dreptul magnifica.
  Multe multurmiri oraganizatorilor si celor care au facut posibila o astfel de minune a lui Cristos (cercetasi, comunitatea Emanuel, preotilor si celor implicati la Sf. Cruce).

 2. Ana Maria Moraru spune:

  Felicitari, pentru tot ceea ce ati facut. Pentru organizare si pentru bunavointa dumneavoastra. Ati fost, sunteti si veti fi mereu la inaltime! Toata stima, pentru asa un colectiv, tot respectul pentru intreaga familie SFANTA CRUCE.
  Asteptam poze facute sambata seara…

 3. Angelica spune:

  Mulumesc preotilor de la Sfanta Cruce pentru deschiderea si implicarea lor.
  Felicitari !!!!

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>