Luni, 12 octombrie 2009, începând cu ora 11, preoți din Arhidieceza Romano-Catolică de București care slujesc în parohiile din capitală și împrejurimi s-au adunat în biserica parohiei „Sf. Cruce” (București) pentru ora de rugăciune în comun. În mijlocul lor a fost prezent și Preasfințitul Cornel Damian, Episcop auxiliar de București.

În programul de rugăciune au fost recitarea Orei medii din cadrul Oficiului Divin și a rugăciunii cu ocazia Anului Sfintei Preoții, cântece și rugăciunea meditată a Sfântului Rozariu. După momentele de rugăciune și de trăire spirituală părintele paroh al comunității de aici a făcut o scurtă prezentare a ultimei Scrisori enciclice a Papei Benedict al XVI-lea, Caritas in veritate. În încheiere PS Cornel a luat cuvântul adresându-se preoților adunați în biserică îndemnându-i la o trăire autentică a credinței și a misiunii preoțești și la comuniune cu confrații care sunt în misiune pe continentul african în Kenia.

Această oră de rugăciune pentru preoții care lucrează în parohiile romano-catolice și în congregațiile și ordinele religioase din capitală este o dorință a Păstorului Arhidiecezei Romano-Catolice de București, Înaltpreasfințitul Ioan Robu, pentru o mai bună cunoaștere și comunicare între ei și pentru a trăi cu adevărat spiritualitatea de comuniune. Preoții se întâlnesc pentru această oră de rugăciune lunar într-o biserică care aparține unei parohii din București. Următoarea întâlnire va avea loc în luna noiembrie la Catedrala „Sf. Iosif”.

Un comentariu la “Preoții în rugăciune în Biserica „Sf. Cruce” din București”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
  1. mmary spune:

    Cat de fericit trebuie sa fi fost Isus in timpul acestei ore de rugaciune in comun…

    Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe toti cei prezenti cu toate Harurile Spiritului Sfant.

    O zi impreuna cu Isus va doresc !

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>