Deschiderea stagiunii 2009-2010 a Orchestrei de Camera Radio si a Corului Radio va avea loc miercuri, 14 octombrie, ora 19.45, la Catedrala Sf. Iosif, prin bunavointa Arhiepiscopiei romano-catolice, conducerea muzicala apartinandu- i dirijorului Horia Andreescu. Accesul publicului este liber.

Prima parte a programului va cuprinde Simfonia a V-a in si bemol major D 485 de Franz Schubert si Concertul nr. 5 in la major pentru vioara si orchestra K 219 de W. A. Mozart. Solistul concertului este violonistul Liviu Prunaru, in prezent concert maestru al prestigioasei orchestre „Concertgebouw” din Amsterdam, dar si cu o ampla cariera solistica si pedagogica internationala. Invitatia adresata lui Liviu Prunaru de a concerta alaturi de Orchestra de Camera Radio reprezinta inceputul unui proiect al acestei stagiuni, numit generic „Dupa 20 de ani”, care isi propune invitarea unor solisti si dirijori romani care sunt acum personalitati ale lumii muzicale nationale sau internationale si care ar fi avut cu siguranta un alt traseu profesional, daca granitele Romaniei nu s-ar fi deschis in 1989. A doua parte a programului va cuprinde Simfonia nr. 39 in mi bemol major K 543 de W.A. Mozart si „Te Deum” Hob XXIII c: II de Joseph Haydn, cu participarea Corului Academic Radio, dirijorat Dan Mihai Goia.

Concertul va fi transmis in direct de postul national de Radio si de Radio Muzical.

Un comentariu la “Orchestra de Cameră Radio și Corul Radio deschid stagiunea 2009-2010 printr-un Concert la Catedrala”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
  1. Vlad (admin site) spune:

    Foarte dragut, speram sa ajungem si noi. 🙂

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>