Postat pe 3 octombrie 2009 în Noutăţi

Duminică, 11 octombrie 2009, în cadrul Sf. Liturghii de la ora 10.30, părintele Cristian Pişta, preot al arhidiecezei noastre, misionar in Kenya, va fi în mijlocul comunităţii noastre pentru a prezenta misiunea catolică română din Maikona, dieceza de Marsabit, din nordul Kenyei.

Mai sunt doi preoţi în arhidieceza noastră, părintele Eusebiu Gabor, vicar la Catedrala Sf. Iosif şi părintele Liviu Bulai, vicar la Biserica Prea Sf. Inimă a lui Isus, care au făcut o experinţă misionară de trei luni la Maikona şi doresc să se întoarcă acolo ca misionari.

La sfârşitul Sfintei Liturghii se va organiza o colectă în bani pentru ajutorarea acestei misiuni. Bunul Dumnezeu să răsplătească generozitatea Dvs.!

Kenya1

Kenya2

Kenya3

Kenya4

6 comentarii la “Experienţă misionară în Kenya”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
 1. manoliu irma spune:

  Cand prima data Pr.Paroh Ionel Pojum a plecat in misiune in Kenya,am gasit pe internet: Misiunea catolica Maicona. Atunci misionari erau:Pr.Eugen Blaj, Pr.Victor Osolos si Pr.Isidor Mart.Am citit cu atentie informarea despre relief, vegetatie, clima,populatie,Kenya fiind stat african subdezvoltat.
  Dumnealor au plecat in misiune in desert intr-o zona de prima evanghelizare.Nu a fost usor.Despre viata dura din desert ne-a vorbit Pr.Pojum la intoarcere in cadrul unei predici.Imi aduc aminte ca mi-a spus: a doua oara nu m-as duce. Si iata ca din nou se duce in misiune.
  In „Actualitatea Crestina” nr.7 Pr Liviu Bulai siPr.Eusebiu Gabor in articolul”Apa,aurul albastru al Africii”redau aspecte dure.Cu emotii astept prezenta Pr.Cristian Pista.Ma bucur ca semnatarii articolului din revista doresc sa se intoarca la Maikona ca misionari,desi cunosc viata dura de acolo.Ma voi ruga la Dumnezeu sa-i ocroteasca de orice pericol,ma voi ruga si pentru Pr.Paroh Ionel sa-si poata indeplini misiunea cu daruire alaturi de Preasfintitul Cornel Damian.
  Sunt o enoriasa care a stat 7 luni in Africa, e adevarat in capitala Libiei,dar am trecut si prin emotiile produse de desert,emotii pe care din descriere nu le poti percepe,de aceea rog enoriasii sa ne rugam impreuna pentru toti preotii care pleaca in Africa sa-si indeplineasca misiunea cu daruire sa fie ocrotiti de Bunul Dumnezeu, iar colecta in bani pentru ajutorarea misiunii sa fie consistenta.
  IRMA MANOLIU

 2. M. Alexandru spune:

  Sunt acceptati in cadrul regulamentului misiunii si enoriasi care se ofera voluntar pentru servicii sociale pe perioade scurte (o luna, doua) ?

 3. Marius Oanta spune:

  este foarte interesant si foarte important ce fac acolo preotii catolici intr-o atmosfera nu prea propice pt apostolat!…Dumnezeu sa ii ocroteasca!…si sa ii rasplateasca pt efortul depus!…

 4. Florin Ardelean spune:

  Rugaciunea pentru aceasta misiune (ca si pentru toate celelalte de pretutindeni, in zone la fel de aride si dure) poate sa o faca orisicare, acasa in intimitatea sa.
  Poate ca ar fi bine ca, macar o data pe luna, una din liturghiile duminicale sa fie oferita pentru reusita acestei misiuni.

  De asemenea, nu am gasit nici pe arcb.ro si nici in alta parte o modalitate de sprijin financiar sau material permanent pentru misiune.
  Poate ca ar fi util de facuta publica o asemenea informatie (un cont sau o persoana cui putem adresa ajutorul nostru).

 5. Vlad (admin site) spune:

  A fost foarte impresionanta prezentarea de duminica. Sincer, ne-a impresionat foarte tare si nu am ramas indiferenti.
  Sper ca acei copii si acei oameni sa aiba parte de un viitor macar un pic mai bun de pe urma colectelor si de pe urma ajutorului voluntarilor. Dumnezeu va rasplati dupa cuviinta bunatatea fiecaruia.

 6. alexa spune:

  parintele Cristi chiar si+a dorit asta din tot sufletul. si este atras de kenya de cand a plecat prima data cand era la seminar. parca el chiar a fost facut pentru asta! pot yice ca este printre putini preoti care eu personal il apreciez, si nu pentru ca exista o legatura, ci pentru ca el s-a dedicat muncii pastorale.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>