Postat pe 29 iunie 2008 în Predici

Solemnitatea sfintilor apostoli Petru si Paul face referire la unele puncte fundamentale ale credintei noastre.
Fara credinta in Isus Cristos, crestinul nu poseda acea speranta pe care lumea o poate simti intr-un orizont de fericire, de pace, de dreptate si de iubire.
Fara Biserica lui Isus, lipseste sursa si posibilitatea de a atinge, de a cunoaste persoana lui Critos si de a oferi marturia credintei in El.
Fara credinta si marturia celor care au trait de la inceput urmarea lui, adica apostolii si primii discipoli, nu gasim experiente semnificative de credinta.
Sfintii apostoli Petru si Paul sunt stalpii fundamentali ai acestei experiente si baza Bisericii universale, fiecare dupa rolul primit de la Domnul Isus. Sfantul Petru, cel care intareste credinta tuturor si primeste cheile Bisericii, are un rol de unitate pentru poporul noii aliante. Sfantul Paul primeste misiunea de a vesti evanghelia si de a o face cunoscuta neamurilor, caci astfel biserica deschide granitele si imbratiseaza, dupa planul revelat, toate popoarele, culturile si natiunile.
Fa Doamne, ca Biserica ta sa urmeze mereu invatatura apostolilor care ne-au lasat primul anunt al credintei.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>