Postat pe 22 iunie 2008 în Predici

Noul popor al lui Dumnezeu trece prin multe dificultati si conflicte. Chiar si istoria, inca de la inceputul ei, este marcata de refuzari si persecutii. Asa a fost de-a lungul intregii istorii si la fel este si astazi. Unde se afla raspunsul si forta? Raspunsul evangheliei este foarte evident: Dumnezeu va fi taria poporului sau, de aceea, evanghelia ne invita sa nu ne temem, caci persecutia se poate transforma in fericire. Suferinta nu are ultimul cuvant, caci lumina invierii poate lumina marturia noastra chiar si in momentele dificile. Dumnezeule, tu incredintezi slabiciunii noastre anuntul profetic al Cuvantului tau, fii alaturi cu forta Duhului tau, pentru ca sa nu ne rusinam niciodata de credinta noastra.
Evanghelia: ne indeamna pe toti, discipolii lui Cristos, sa nu ne temem sa marturisim credinta. De trei ori, Isus repeta: Nu va temeti, in orice imprejurare sa ramanem fideli, sa ne incredintam lui Dumnezeu.
Prima lectura ne prezinta multimea care se impiedica si se impotriveste profetului, descoperindu-i slabiciunile sale. De ce trebuie sa sufere cei drepti? Este vesnica intrebare care exista in inima celor drepti. Si noua ne este oferit aelasi raspuns: Trebuie sa avem incredere in Domnul, el va face dreptate.
A doua lectura: harul Domnului ne va insoti mereu, aceasta prezenta plina de incurajare si de tarie interioara constituie raspunsul la intrebarile care ne patrund existenta. Domnul este fidel, El ii sustine si ii rasplateste pe cei drepti.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>