Postat pe 15 iunie 2008 în Predici

Daca Dumnezeu a spus poporului israelit la poalele muntelui Sinai: Voi veti fi pentru mine o imparatie de preoti si o natiune sfanta, numai pentru ca ei au fost martorii minunilor sale din Egipt ( lectura I ), cu atat mai mult credem ca Isus, desavarsind Legea si profetii, a putut spune: Ati auzit ca s-a spus celor de demult: Voi veti fi o imparatie de preoti, o natiune sfanta, iar eu va spun: Prin Botez deja sunteti o imparatie de preoti si un neam sfant, fiinda vestiti invierea mea si a voastra. Deci avem dreptul de a forma un popor sacerdotal si sfant, fiindca, asa cum spune Sfantul Paul ( lectua a II-a ), am fost si suntem martorii unor minuni si mai mari, fara precedent, anume: Pe cand eram pacatosi, Cristos a murit pentru noi, iar acum avem viata sa in noi, o viata sacerdotala, o viata de reconciliere, purtatoare de mantuire prin alungarea demonilor, prin vindecarea bolnavilor, prin invierea mortilor, de a face toate din iubire, pe gratis.
Sfantul Petru ne spune mai concret ceea ce trebuie sa facem: sa proclamam faptele celui care ne-a scos din intuneric si ne-a condus la stralucirea slavei sale, sa devenim misionari, sa-i ajutampe misionari, sa traim invatatura lui Isus , sa avem in noi viata dumnezeiasca.
Cand apostolii si-au inceput activitatea lor misionara, au oferit cuvantul lui Isus, cuvantul mantuirii, mai intai conationalilor, dar fiindca ei l-au refuzat, l-au oferit paganilor, au chemat la mantuire toate neamurile pamantului. Se pare ca pe z ice trece si aceste neamuri ale pamantului refuza cuvantul Domnului si credinta scade in asa masura incat intrebarea lui Isus: Cand va veni Fiul Omului, va mai gasi oare credinta pe pamant, incepe sa fie tot mai actuala, secularizarea fiind in floare. Oare gestul sfantului Anton de Padova de la Rimini nu a fost profetic? Predicand oamenilor, acestia nu au voit sa-l asculte, dar predicand pestilor, acestia s-au minunat.
Daca te simti mic, uitat, dispretuit, bolnav, batran, etc, daca descurajarea te apasa si-ti sopteste: Ce-i pasa unei lumi intregi de existenta sau neexistenta ta? Nu uita: de rugaciunea ta, de lacrimile tale depinde mantuirea multora; de suferinta ta, de saracia da, de izolarea ta, de uitarea ta, de nepasarea sau de dispretul celor din jur, de boala ta, etc depind minunile lumii: alungarea demonilor, vindecarea bolnavilor, invierea mortilor, fiindca esti incadrat intr-un neam ales, intr-o preotie regeasca, intr-un popor sfant, in poporul pe care Dumnezeu si l-a cucerit prin jertfa Fiului sau, esti madular viu in trupul mistic al lui Cristos.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>