Postat pe 1 iunie 2008 în Predici

O credinta solida, capabila de a marturisi, a da dovada de speranta care este in noi nu este opera noastra, ci este un dar. Dumnezeu este cel care ne daruieste puterea de a zidi casa pe stanca, caci astfel rezistam la orice furtuna. Cu certitudine, suntem chemati sa raspundem darului lui Dumnezeu prin Dumnezeu ne-o daruieste, devine mereu mai semnificativa pentru noi si pentru lume, daca depasim superficialitatea si il urmam cu adevarat pe Cristos. Cu aceste adevaruri in inima sa ne rugam: Dumnezeule, care edifici viata noastra pe stanca cuvantului tau, fa sa devina temelia judecatilor noastre si ale alegerilor noastre.
Evanghelia. Presupunerea cea mai importanta pentru a zidi casa pe stanca este ascultarea. Discursul de pe munte ne ajuta ca prin actiunile noastre sa-l urmam pe Isus. Ascultarea Cuvantului sau ne ofera materialul pentru o temelie solida a credintei.
Prima lectura. Omul se regaseste deseori in viata in fata unei cai duble: Eu pun astazi inaintea voastra binecuvantarea si blestemul, binecuvantarea daca veti asculta de poruncile lui Domnului Dumnezeului nostru, si blestemul daca nu ascultati de poruncile Domnului Dumnezeului vostru. Tema acestei duble cai a vietii va deveni intrebarea continua pentru fiecare om si crestin.
A doua lectura. Primatul credintei in viata noastra este confirmat explicit de sfantul Paul. El ne spune ca vom fi mantuiti numai de credinta noastra.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>