Postat pe 1 mai 2008 în Predici

In viata zilnica nu este usor a constata ca Domnul este prezent cu darul Duhului Sfant, ne insoteste si ne sustine. Exista mereu ispita de a ne descuraja si a neglija angajarea noastra ca martori ai lui Isus. Insa, chiar in aceste momente trebuie sa ne amintim de cuvintele lui Isus prin Inaltarea sa la cer. De fapt, Isus ne aminteste ca pentru fiecare dintre noi exista un viitor glorios, de consolare, de bucurie cereasca, pentru ca asa cum El a inviat si este inaltat, la fel si noi vom trai in comuniune vesnica cu Tatal. Nimic nu se pierde, nici trupul nostru, caci Domnul nu ne va abandona in istoria noastra trecatoare, dar va fi cu noi, prin darul Duhului, transformand plangerile noastre in cantece de speranta.
Evanghelia: Isus nu poate fi departe de biserica sa. Fragmentul evangheliei ne aminteste momentul in care erau toti apostolii, o scena scurta dar solemna. Este incoronarea evenimentului pascal, o concluzie glorioasa a intregii evanghelii. Cuvintele lui Isus contin sacralitatea unui testament si obligatia unei porunci. Sunt ultimele cuvinte ale Celui Inviat, El transmite mesajul sau cu autoritate discipolilor sai, cuvinte care deschid orizontul intregii omeniri.
Prima lectura: Ziua Inaltarii la cer nu inseamna retragerea Celui Inviat din istoria umana, dimpotriva, manifesta ziua domniei sale de iubire care trebuie sa se raspandeasca la toata omenirea. Inaltandu-se la cer, Isus nu a abandonat pamantul nostru, ci a devenit adevaratul orizont al lumii, si prin intaltarea lui a transformat universal imbogatit de gloria sa: Cel care a coborat, este acelasi care s-a ridicat deasupra tutoror cerurilor, ca sa implineasca toate.
A doua lectura: Este un imn minunat spre a slavi minunata opera a lui Dumnezeu realizata pentru noi in Cristos; reveleaza ca noi suntem beneficiarii operei salvifice. Gloria Inaltarii va straluci in mod minunat in toata omenirea.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>