Postat pe 17 februarie 2008 în Predici

In timp ce cuvantul este deseori folosit in zadar, avem mereu mai multa nevoie, chiar necesitatea de a asculta Cuvantul adevarului care vine de sus. Lecturile de azi ne indeamna sa ne indreptam spre scoala ascultarii. Dumnezeu le vorbeste oamenilor si oamenii, pentru a ajunge la adevar, trebuie sa asculte de un Dumnezeu care vorbeste si astazi.
Evanghelia. Dupa relatarea ispitelor din evanghelia de duminica trecuta, astazi suntem patrunsi de glorioasa scena a schimbarii la fata. Aceasta scena este o explozie de lumina pe drumul care ne duce spre cruce. Postul Mare ne invita sa reinnoim angajarea noastra crestina, asigurandu-se de posibila victorie si de glorie. Dar exista o conditie: a-l urma pe Isus, cum ne recomanda, sau mai bine cum ne porunceste vocea divina : sa-l ascultati.
Prima lectura: un minunat exemplu de ascultare ne este oferit astazi de Avram, tatal nostru in credinta, care accepta cu generozitate sa asculte de Dumnezeu, acceptand un cuvant dur si aproape impunator, care insa are puterea de a-i asigura un viitor si o speranta vie.
A doua lectura. Cand este greu sau imposibil de a asculta direct de Dumnezeu, se poate inlocui acest fapt ascultand de autoritatea apostolica, asa cum a ascultat Timotei de sfantul Paul. Apostolul il indeamna pe iubitul sau discipol spre primirea suferintei pentru a duce pretutindeni evanghelia lui Cristos. Deci, gloria fetei stralucitoare a lui Cristos este mereu unita cu anuntul suferintei si al patimii spre realizarea mantuirii.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>