Postat pe 25 decembrie 2007 în Predici

Din iubire, pentru omenire, Dumnezeu s-a facut PRUNC. Din acest fapt, din acest adevar, izvoraste un anunt de speranta pentru aceasta lume, care deseori este fara speranta; apare o lumina in aceasta lume deseori invaluita de intuneric; se deschide un orizont nou in aceasta lume care pare obosita. Un PRUNC care se naste reprezinta un destin nou care se deschide, o speranta care se trezeste.
Astfel se prezinta Isus pentru istoria noastra; de aceea, pentru noi toti, Craciunul reprezinta speranta, lumina, noutate. Nu este doar o veste, o consolare ca El intra in istoria noastra umana, ci este vorba de intrupare, este inceputul unei noi creatii, prin care acel PRUNC, acel FIU, ne invata sa-l numim pe Dumnezeu cu numele de TATA ! .
Textele liturghice ale acestei sarbatori anunta vestea buna a prezentei lui Dumnezeu in mijlocul nostru: Astazi straluceste in plinatate acest schimb misterios: Cuvantul Vesnic devine slab, devine fiul omului, iar omul muritor este inaltat la demnitatea de fiu al lui Dumnezeu.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>