Postat pe 16 decembrie 2007 în Predici

In timpul Adventului trebuie sa ramanem statornici in rugaciune si in credinta. Litugia acestei duminici ne cere mai mult : Sa ne bucuram in Domnul care vine!. Ghidul nostru, in acest drum, este Sfantul Ioan Botezatorul. Retraind experienta lui, descoperim atitudinea de bucurie ca urmare a sigurantei apropierii mantuirii noastre. Nu este o bucurie de satisfactii superficiale, pe care ne-o prezinta lumea de azi, bazata doar pe bunurile materiale, dimpotriva, este seninatatea creata de sentimentul ca suntem iubiti de Domnul. Acest fapt ii incurajeaza pe credinciosi sa marturiseasca o bucurie autentica prin primirea fraterna, iubirea rabdatoare, deschiderea fata de bine in toate aspectele sale, raspandirea pacii si contruirea relatiilor bune cu toti.
Intrebarea Sfantului Ioan Botezatorul, in evanghelia de azi, ne provoaca pe noi. El ne trimite sa-l intrebam pe Isus daca El este cu adevarat cel care trebuie sa vina-Mesia asteptat, sau daca trebuie sa asteptam pe altcineva. Este adevarat ca inimile noastre asteapta mereu ceva nou, dar depinde ce Mesia cautam. Raspunsul lui Isus este clar: Priviti faptele mele !, ele ne ajuta foarte bine in a-i distinge pe adevaratii Mesia.
Prima lectura ii indeamna pe adevaratii credinciosi sa aiba curaj, sa-si ia in mana viata proprie si sa traiasca cu adevarata inteligenta, luminati de credinta zilnica.
A doua lectura reprezinta un indeamn calduros de a fi credinciosi si de a intari inimile noastre, deorarece venirea Domnului este aproape. Fiti rabdatori, nu va intristati inimile, luati-i ca exemplu pe profetii care au suferit pentru cuvantul Domnului, nu au cedat in fata incercarilor, au reactionat mereu cu forta si cu perseverenta.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>