Postat pe 11 noiembrie 2007 în Predici

Rugaciunea crestina nu reprezinta o iluzie, prin faptul ca este hranita de convingerea ca Dumnezeu este Dumnezeul celor vii. Intalnirea cu Dumnezeul celor vii , prin rugaciune, ofera speranta pentru un viitor cu Dumnezeu si in Dumnezeu.
Prima lectura. In cartea Macabeilor este proclamata credinta poporului in Israel, adica, siguranta invierii si a rasplatii care va fi acordata martirilor. Afirmatiile fratilor martirizati confirma credinta in invierea trupurilor, si ei nu se tem ca membrele le vor fi distruse.
A doua lectura. Sfantul Paul face referire la invatatura sa,si cere ca toti crestinii sa aiba aceeasi speranta care a sustinut drumul sau, si sa fie silitori in savarsirea binelui. Apostolul reaminteste comunitatii din Tesalonic eforturile sale apostolice si cere rugaciune, pentru ca sa fie protejat si sa ajunga la telul slujirii sale. Iubirea lui Dumnezeu si asteptatea perseverenta a Domnului Isus, sunt darurile principale pe care sfantul Paul le cere in rugaciune pentru crestinii din Tesalonic.
Evanghelia. Saduceii sunt indiferenti fata de inviere, pentru ei conteaza imaginea pe acest pamant, puterea si faima. Isus dimpotriva, le reaminteste de rugul lui Dumnezeu care arde, dar nu se consuma, Dumnezeul aliantei si al fidelitatii care nu lasa sa se stinga iubirea sa fata de popor. Isus se propune ca adevarata imagine a Fiului, care a primit viata de la Tatal si care o daruieste Tatalui in moartea lui, dar care va fi recompensat de catre Tatal prin inviere. Cei care sunt cu Isus, dispusi sa-si dea viata din iubire, vor fi partasi de Gloria celor care traiesc in Dumnezeu si se vor bucura de splendoarea imparatiei.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>