Postat pe 9 septembrie 2007 în Predici

Duminica trecuta s-a prezentat logica evanghelica, cine este primul sau ultimul in Imparatia Cerului; astazi, liturgia ne invita la o alegere radicala pentru Isus Cristos. A accepta pe deplin persoana Lui, implica alegerea lui „Cristos ca revelarea deplina a Chipului lui Dumnezeu in mijlocul nostru!” Aceasta alegere nu inseamna ” a fugi sau a refuza lumea”, dimpotriva, inseamna a accepta tot ceea ce este uman,entru a-l orienta complet spre Cristos. Daruieste-ne intelepciunea Duhului tau, pentru ca sa luam crucea zilnica urmandu-l pe Cristos…!
Constienti ca, „a descoperi caile cerului”, este pentru fiecare om foarte greu, autorul primei lecturi ne invita sa cerem de la Dumnezeu intelepciunea pentru a cunoaste vointa divina, pentru a fi in armonie cu Dumnezeu si a realiza astfel [lanul pe care il are pentru noi.
A doua lectura ne ofera un exemplu de intelepciune crestina: trimitand un sclav la stapanul sau, sfantul Paul sfatuieste sa fie considerat ca un frate in Domnul, caci astfel se construieste un nou raport intemeiat nu pe putere, ci pe iubirea reciproca.
Evanghelia subliniaza ca pentru a fi discipoli ai lu Isus, inseamna a-l alege pe Cristos ca punct de referire al vietii noastre. „A lua propria cruce” ne aminteste de misiunea lui Isus care a acceptat sa fei slujitor pana la capat, pana la moartea pe cruce pentru noi,

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>