Discipolul lui Cristos este si ramane cel care pune la centru ascultarea fata de Domnul. Isus apare ca un oaspete; a-l primi si a-l asculta inseamna a se incredinta total lui. Cel care nu asculta nu se converteste, si nu va deveni niciodata un discipol adevarat. „Tata…daruieste-ne o inima umila si blanda, pentru a asculta cuvantul Fiului tau, care rasuna astazi in Biserica…si pentru a-l primi si a-l sluji ca oaspete in fratii nostrii.”
Fragmentul primei lecturi ne ofera un exemplu de ospitalitate; Abraham ii primeste in mod generos pe ceo trei straini. Prin el, el il primeste pe Dumnezeu insusi si promisiunea lui de binecuvantare.
In a doua lectura, suntem imdemnati sa primim planul iubirii lui Dumnezue, ascuns de veacuri si revelat in Cristos. Cristos, este revelatia intrupata a iubirii divine, Cel care a reconciliat cu Dumnezeu toata omenirea pacatoasa. Cristos este singurul Mantuitor, singura noastra speranta si reconciliere.
Marta si Maria, in evanghelia de azi, sunt modele pentru a deveni discipoli sinceri; ele il primesc pe Domnul in casa lor prin disponibilitatea ospitalitatii si a ascultarii. Aceste doua atitudini trebuie unite mereu, pentru ca definesc de fapt, dimensiunile pentru un discipol adevarat al lui Cristos.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>