Postat pe 8 iulie 2007 în Predici

Faptele marete ale Domnului trebuie vestite pentru bucuria si mangaierea omenirii. Cristos ne cheama pentru a oferi un anunt de speranta. A fi discipolii lui Isus, inseamna a ne pune in slujirea Imparatiei lui Dumnezue, o Imparatie, care prin Cristos este mai aproape de om. Aceasta credinta cere curaj, un curaj pe care il invocam astazi, impreuna cu tot poporul lui Dumnezeu: „Daruieste-ne Doamne, curajul apostolic si libertatea evanghelica, pentru ca in fiecare orizont al vietii, sa fie prezent cuvantul tau de iubire si de pace”.
Mesajul Evangheliei de azi este trrimiterea discipolilor in misiune. Ucenicii nu trebuie sa fie cuprinsi de entuziasm, dimpotriva, trebuie sa fie constienti ca sunt purtatori de speranta, pentru ca Dumnezeu le este aproape. Trebuie sa creasca increderea, pentru a depasi scepticismul si descurajarile noastre.
Prima lectura relateaza scepticismul care insoteste reintoarcerea poporului evreu din exul. Impotriva acestui scepticism, profetul anunta speranta ca promisiunile Domnului se vor implini. Mangaierea, deoarece vine de la Dumnezeu, implica legatura dintre popor si El, chiar si dupa distrugerea templului si a orasului, si este inca vie si sigura.
A doua lectura ne indeamna la atentie fata de cei care vestesc o alta evanghelie care nu include crucea lui Cristos; prin cruce, domnul a invins lumea, simbolul impotriva fortelor raului care actioneaza pe pamant, ainvins prin iubirea si milostivirea lui Dumnezeu manifestata prin suferintele crucii.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>