A-l urma pe Cristos! Crestinul este chemat sa-l urmeze, sa-l recunoasca si sa-l accepte pe Isus Cristos care ne este manifestat de Dumnezeu Tatal. La centrul crestinismului nu este o doctrina, ci aderarea fata de persoana lui Isus. Sa ne rugam : ” Sustine, Doamne, liberatatea noastra cu forta si tandretea iubirii tale, pentru ca sa nu inceteze niciodata fidelitatea noastra fata de Cristos!”.
Evanghelia descrie inceputul calatorieii lui Isus spre Ierusalim si exigentele constante ale vietii crestine. Cine vrea sa-l uremeze, trebuie sa fie dispus sa accepte si sa infrunte dificultatile. Calea lui Isus, pe pamant, presupune o ascultare neconditionata fata de planul mantuitor al Tatalui. Drumul discipolului implica incredere totala in invatatorul sau.
Prima lectura descrie chemarea profetului Elizeu prin profetul Ilie. Aceasta chemare nu manifesta numai generozitatea lui Elizeu, dar implica si constiinta ca slujirea lui este si o chemare la solidaritate cu tot poporul fata de Dumnezeu, este o realitate religioasa, pentru ca isi asuma datoria de profet pentru si in mijlocul poporului.
A doua lectura evidentiaza ca vocatia nu depinde de libertatea personala, ci cuprinde o oferire a darului cel mai pretios, pe care relatia cu Dumnezeu il ofera si il cere, adica libertatea noastra. Este o daruire de iubire inspirata de Duhul Sfant.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>