Evenimentul celebrat astazi, este identic cu cel al invierii pe care il traim in aceasta perioada pascala. Inaltarea la cer a Domnului vrea sa confirme ca trecerea de la moarte la viata prin inviere este definitiva. Invierea nu inseamna numai o reintoarcere la viata, ci este mai ales o manifestare a gloriei lui Dumnezeu, deci o glorificare „in Dumnezeu”. Inaltarea Domnului nu este un fenomen pamantesc, depaseste dimensiunea pamanteasca si il pune pe Isus, si in el si pe noi, strans uniti cu misterul lui Dumnezeu.
Toate cele trei lecturi ne trimit la centrul credintei noastre. In prima lectura suntem invitati din nou la speranta: cel care a fost inaltat la cer se va intoarce intr-o zi. Cel inviat cere tuturor crestinilor sa ramana in asteptare. Acesta este timpul Bisericii, in care ea este indemnata sa traiasca prezenta invizibila a Domnului prin ascultarea misiunii primite.
A doua lectura, confirma intrarea triumfala lui Cristos in cer. Astfe, existenta crestina, conformarea cu Cristos, este o afirmare de speranta, o confirmare ca ultimul cuvant nu-i apartine pacatului sau mortii, ci fidelitatii lui dumnezue manifestata prin inviere.
Evanghelia relateaza inaltarea la cer a lui Isus si reactia discipolilor. Ei experimenteaza o bucurie mare, ceea ce ii detaseaza de nostalgia evenimentelor petrecute, in asteptarea Duhului Sfant.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>