Postat pe 13 mai 2007 în Predici

Cuvantul lui Dumnezeu din aceasta duminca este bogat de texte care ne vorbesc despre Duhul Sfant: Duhul este adevaratul protagonist al realitatilor pascale, este comunicat de Tatal credinciosilor, conduce Biserica, ii ofera forta si curaj pentru ca sa traiasca in caritate. Astfel, Biserica va straluci ca o cetate sfanta. Acest Duh Sfant este rugaciunea cea mai importanta si necesara pentru a marturisi in lume noutatea invierii si pentru a edifica in istorie o Biserica autrentica.
Prima lectura ne prezinta un moment de conflict in Biserica primara: primul Conciliu din Ierusalim. Dificultatile nu trebuie sa ne sperie, dar sa ne lasam condusi de Duhul Sfant care ne ajuta sa discernem adevarul, astfel aceste conflicte devin pozitive pentru Biserica.
A doua lectura, prin simbolurile sale, ne ofera o imagine a orasului ceresc, in care se poate reflecta orasul pamantesc inca pacatos si pelerin. Aceasta este o promisiune: omenirea care se bucura de vederea lui Dumnezeu este permanent transformata si traieste cu speranta.
Evanghelia ne ofera prmisiunea Duhului Sfant. El ne va invata toate, ne va oferi darul pacii, ne va aminti tot ceea ce ne-a spus si ne-a invatat Isus. Fara acest Duh Sfant, trimis de Tatal, Biserica si apostolii nu ar fii capabili de a indeplini misiunea incredintata lor de Cristos.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>