Postat pe 6 mai 2007 în Predici

Sa continuam in aceasta duminica sa aprofundam dinamismul pe care Isus inviat il ofera istoriei. Dumnezeu savarseset lucruri noi si ne invita si pe noi sa participam la aceasta noutate. Duhul Sfant, datator de viata, continua sa inspire pe cei botezati sa gaseasca drumuri noi in viata lor zilnica, drumuri noi potrivite pentru azi: sa se daruiasca pe sine, sa se consacre unei noi misiuni impreuna cu El.
In prima lectura, sfantul Paul si Barnaba, la sfarsitul primei lor calatorii misionare, ofera curaj si speranta noilor crestini. Nu este vorba de adevaruri dogmatice, ci mai ales de practicarea unei credinte crestine care este luminata de iubirea si de misiunea lui Cristos.
A doua lectura ne prezinta sinteza revelatiei Apocalipsului sfantului Ioan: vestirea cerurilor noi si pamantului nou reprezinta un mesaj de speranta si incredere pentru toata istoria umana, ne ajuta sa luam in considerare istoria prezenta ca fiind trecatoare.
Toate acestea recapata o semnificatie profunda in porunca noua pe care Isus ne-o incredinteaza in Evanghelia de azi: a-i iubi pe frati, inseamna a-l iubi pe Cristos. Porunca lui Isus nu-i inchide pe discipoli intr-un raport intim cu Invatatorul lor, dimpotriva, ii indeamna la iubire pentru fiecare persoana: „Va dau o porunca noua, sa va iubiti unii pe altii!”

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>