Experienta Pastelui este traita de comunitatea primilor crestini, recunoscandu-l pe Isus ca si Cristos. In numele lui Isus, credinta devine izvorul vietii. Ei il celebreaza acum pe Isus Cristos ca cel viu, care a invins moartea si care daruieste forta Duhului sau. Pentru comunitatea pascala, Isus devine centrul credintei si izvorul mantuirii pentru lumea intreaga.
Duhul Domnului lui Isus este forta care genereaza credinta si daruieste vindecarea.
Prima lectura uneste aceasta forta a Duhului cu predicarea apostolica: comunitatea crestina devine astfel simbolul lumii noi, pe care Pastele l-a deschis pentru omenirea intreaga.
Viziunea sfantului Ioan, in a doua lectura, ne propune caracteristicile celui inviat, iar credinciosul afla in El plinatatea vietii, puterea care il elibereaza de frica, sensul istoriei sale personale si al intregii omeniri.
Evanghelia manifesta prezenta celui inviat ca si prezenta eliberatoare de pacat, de orice rau care il poate indeparta peom de existenta sa. Credinta in Cel Viu devine forta pentru a transforma persoanele si societatea.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>