Postat pe 8 aprilie 2007 în Predici

Duminica Pastelui este dominata de anuntul repetat al martorilor invierii, si de cautarea si invocarea roadelor sale. Duhul Sfant, darul Celui Inviat, ne ofera forta de a renaste prin botez in lumna lui Cristos. Astazi, rasuna in inima crestinilor vestea cea buna. Astazi, Biserica asemenea Mariei din Magdala alearga la mormantul gol si ii cheama pe discipoli, pentru ca „sa vada si sa creada”. Astazi, putem intelege Scriptura: „El trebuia sa invie din morti”. Astazi, proclamam invierea pentru toti: „Tata, care in aceasta zi, prin unicul tau fiu ai invins moartea, ne deschide prin el portile vietii vesnice.”
In perioada pascla, prima lectura este luata mereu din cartea Faptelor: Biserica continua opera lui Cristos. Biserica este primul rod al celui inviat, in ea continua prezenta lui pana la marginile lumii.
A doua lectura traseaza proiectul si stilul celor botezati. Omul nascut prin botez este unit cu viata lui Cristos, cu moartea si invierea sa, si trebuie sa caute ” viata noua ascunsa in Cristos”. Viata crestinului, luminata de speranta invierii, devine in lume ferment si forta vitala a noii sperante.
Evanghelia ii descrie pe discipolii care, la inceput erau lipsiti de credinta, dar apoi ajung la credinta deplina devenind martori.Cand discipolii reusesc sa constientizeze si experienta invierii, vor fi capabili sa depaseasca dubiile lor si sa comunice frumusetea acestui eveniment.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>