Postat pe 1 ianuarie 2007 în Predici

Dupa solemnitatea Nasterii Domnului, Biserica celebreaza solemnitatea fericitei Maria, Maica lui Dumnezeu. Misterul lui Cristos este strans unit cu numele Mamei, cea care spunand da-ul ei lui Dumnezeu, a devenit prima locuinta a lui Dumnzeu intrenoi. „In fericita feciorie a Mariei, tu, Doamne, ai dat oamenilor bunurile manutuirii vesnice.”, de aceea, noi ne putem adresa Mariei ca Mama noastra.
Evanghelia ne-o prezinta pe Maria, cea care „pastra toate aceste evenimente in inima ei”. A pastra in inima, in limbaj biblic, inseamna a aminti: Maria isi reaminteste de planul lui Dumnezeu si de sperantacare se naste prin ea. Ea devine astfel modelul de credinta si ne invita sa imitam exemplul ei, pastrand in inima noastra planul iubirii lui Dumnezeu.
In prima lectura, binecuvantarea care este invocata nu reprezinta cuvinte rituale nesemnificative sau o formula magica, dimpotriva, este harul prezentei divine care se comunica poporului sau. Acesta este un mod al lui Dumnezeu de a se revela credinciosilor. „Chipul lui va straluci in mijlocul lor”.
Isus, Fiul Mariei, este si Fiul lui dumnezeu, si din aceasta filiatiune divina izvoraste si filiatiunea noastra. Aceasta este tema centrala in cea de-a doua lectura, scopul misiunii Fiului fata de noi. Fiul „in plinatatea timpului” locuieste in mijlocul nostru, pentru ca noi sa devenim pe deplin „fiii Tatalui.”

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>