Postat pe 31 decembrie 2006 în Predici

Solemnitatea Sfineti Familii din Nazaret nu o utem reduce la o simpla imagine devotionala. Familia, experienta de iubire care se daruieste si se raspandeste, poate deveni semnul planului lui Dumnezeu asupra omenirii. Biserica si lumea de azi, care se intreaba deseori despre semnificatia si rolul familiei, pot gasi aici un raspuns: acest semn ne trimite la misterul vietii care nu este rodul eforturilor noastre, ci este un dar care ne inseamna sa ne incredintam providentei divine.
In Evanghelie, familia din Nazaret ofera credinciosului un adevar pretios: ascultarea si libertatea nu se opun, dimpotriva, se completeaza deoarece libertatea inseamna a sluji. familia este prima scoala pentru a invata acest adevar. Ascultarea lui Isus care traieste la Nazaret in familia sa, devine o expresie a acelei libertati care devine daruirea totala de sine.
Prima lectura, prezinta nasterea si consacrarea lui Samuel, copilul pe care Ana il primeste ca dar al domnului, ea, care era sterila. Acel copil, ca orice copilm este semnul harului dumnezeiesc si binecuvantarea divina asupra omenirii.
Sfantul Ioan, in a doua lectura arata ca iubirea lui Dumnezeu se daruieste lumii in Isus Cristos. Filiatiunea pe care si noi o primim de la Fiul Unul-nascut, nu este rodul unei cautari si merite umane, ci este harul pe care Dumnezeu continua sa-l reverse asupra noastra.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>