O vaduva saraca ofera tot ceea ce are: doi banuti care reprezentau ceea ce avea, o valoare nesemnificativa. Totusi, nu se teme sa renunte si sa infrunte cu demnitate privirile lumii care judeca. Ea ii ofera lui Dumnezeu nu numai bani, ci insasi viata ei. Nu ofera ceea ce ii prisoseste, ci esentialul, adica o inima curata. Acea pomana fara valoare materiala, in mod spiritual detine o valoare imensa. Daruindu-le lui Dumnezeu, este convinsa ca va primi milostivirea lui.
Contrastul intre cimportamentul vaduvei si al carturarilor este evidentiat de Isus. Acestia se falesc ca cunosc si asculta legea, si le place sa fie recunoscuti si respectati, chiar practicand nedreptatea mai ales cu cei saraci. Intre aceste extreme, generozitatea femeii si ipocrizia scribilor, exista o mare diferenta. isus ne spune foarte clar ca femeia a actionat bine; ea devine un exemplu eroic de generozitate. Isus ii condamna pe acei oameni care practica o religiozitate falsa, infaptuins doar in exterior legile si asuprindu-i pe cei saraci, neavand o inima sincera si curata.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>