Tema „slujirii” predomina liturgia Cuvantului in aceasta duminica: fiul omului a venit pentru a sluji si pentru a-si da viata proprie. Acesta este scopul care rezuma toata viata lui Isus si ne arata drumul de urmat pentru fiecare credincios.
Prima lectura ne propune figura :slujitorului suferind”. In profetul Isaia, aceasta figura anticipa intr-un oarecare mod figura lui Isus. Dumnezeu este multumit de slujitorul care isi ofera viata proprie oentru popor, ca semn al unei iubiri puternice si clare, al unei iubiri care mantuieste.
Autorul scrisorii catre evrei ( a doua lectura ) ii invita pe toti crestinii sa se apropie cu incredere de tronul harului. Isus, de fapt, continua sa ofere iunbirea sa mantuitoare tuturor celor care se deschid la milostivirea sa.
Evanghelia opune logica puterii cu cea a slujirii. La discursurile si asteptarile discipolilor, influentate in sens uman de dorinta de putere, El propune o logica total diferita: „Fiul Omului nu a venit pentru a fi slujit, ci pentru a sluji si a-si da viata proprie pentru rascumpararea multora.” Aceasta este calea crestinului din toate timpurile, pentru a putea raspandi si a intemeia civilizatia iubirii si Imparatia lui Dumnezeu.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>