Postat pe 8 octombrie 2006 în Predici

Prima lectura este luata din cartea Genezei, cartea care ne descrie creatia tutror fiintelor, si in particular, a barbatului si afemeii: femeia este de aceeasi fiinta ca si barbatul si complementara cu el.
A doua lectura este luata din Epistola catre Evrei si il uneste in mod ideal pe Isus cu semintia lui Adam, subliniind ca el a recapitulat in sine toate fiintele. El este primul dintr-o multime de frati, prin opera si harul lui a inaltat fiinta umana la o demnitate imensa.
Evanghelia lui Marcu il prezinta pe Isus care ne invata sa traim cu coerenta alegerile facute, si sa ne indepartam formalismul legii pentru a ne deschide fata de duhul sau.
Barbatul si femeia, creati dupa imaginea lui Dumnezeu, sunt creati unul pentru altul si amndoi au aceeasi demnitate, aceleasi drepturi si datorii. Dorinta barbatului si a femeii de a fi un singur trup, se va realiza numai in intalnirea efectiva cu Dumnezeu, chiar daca pe acest pamant putem anticipa efectele. Modelul oferit de Isus care ne permite sa intram in deplina comuniune cu el si cu Tatal, descrie atitudinea fundamentala a copiilor care plang de uimire si alearga la el pentru a-l asculta. de fapt, Imparatia apartine celor care cred cuvintele lui Cristos si accepta persoana lui cu incredere.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>