Postat pe 1 octombrie 2006 în Predici

Prima lectura, luata din cartea Numerilor prezinta poporul lui Israel condus de Moise prin desert: el aduna saptezeci de oameni, dintre batrani si ii pune in fata cortului aliantei.Domnul face sa coboare Duhul Sfant asupra lor si incep sa propovaduiasca. Darurile lui Dumnezeu sunt gratuite si el le poate oferi cui vrea.
Sfantul Iacob, in a doua lectura, ne aminteste de necesitatea de a aduna comori pentru cer si nu pe acest pamant. Este necesara o coerenta de viata, care sa transforme totul in fapte de dreptate si sa marturiseasca atentia si iubirea fata de semenii nostri. Din pacate, exista mereu pericolul ca omul sa fie nedrept fata de aproaple provocand suferinta.
Radicalitatea Evangheliei ne este descrisa in toata forta ei in fragmentul evanghelistului Marcu, in care Isus ne indeamna sa preferam a renunta la ceea ce provoaca rau pentru a avea trupul curat. Cristos este exigent, dar indemnurile sale sunt de folos pentru dreptatea noastra. Mesajul sau este un indemn adresat tuturor de a ajunge la fericirea vesnica; orice jertfa pe acest pamant capata valoare pentru vesnicie. Acest indemn ne este adresat si noua astazi: sa privilegiem in viata actuala o jertfa din iubire pentru dreptate, pentru a dobandi viata vesnica.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>