Postat pe 17 septembrie 2006 în Predici

Intrebarea care patrunde fiecare existenta, ne este adresata si noua astazi, in litrughia Cuvantului: Cine este pentru mine Isus din Nazaret? Este o intrebare care cere raspuns personal, existential, nu bazat pe invatatura sau pe opiniile celorlalti. Isus nu vrea un raspuns care sa nu fie conform cu planul Tatalui. Trebuie sa acceptam calea spre ierusalim care inseamna calea daruirii totale de sine, calea mortii si a invierii.
Aceasta cale nu a fost acceptata nici de Petru care a incercat sa-l deruteze pe Isus, dar indemnul lui Cristos este clar: „Gandurile tale nu sunt cele ale lui Dumnezeu, ci sunt cele ale oamnilor.” Si apoi, sfantul Marcu propune invatatura adevartului discipol al lui Isus. Viata are sens cand este daruita si oferita in mod liber pentru Dumnezeu, din iubire, pentru Imparatia cerurilor.
In prima lectura, ne este prezentat cantecul ” slujitorului lui Dumnezeu” care il prezinta pe profetul persecutat din cauza cuvantului pe care trebuie sa-l vesteasca. El este sigur de nevinovatia lui si de interventia Domnului in favoarea lui.
Sfantul Iacob ne indeamna ca, pentru a ne mantui nu este suficienta o credinta abstracta, dar este necesar ca ea sa fie manifestata prin faptele vietii si mai ales prin fapte de caritate. Numai astfel ne putem numi crestini.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>