Postat pe 30 iulie 2006 în Predici

Isus, inainte de a predica, indeplineste nevoia fundamentala a oamenilor, oferindu-le hrana trupeasca. In fata multimii, Isus se prezinta prin semnul painii si al pestilor, comunicand astfel motivul misiunii sale: a-si oferi viata sa pentru mantuirea omului.Acest gest, El il realizeaza in apropierea Pastelui. Aceasta scena ne introduce in intelegerea semnificatiei Euharistiei: este hrana pentru viata lumii si a omului. Isus s-a facut paine, pentru ca hranindu-se cu El sa intram in cp,umiune cu El. Aceasta comuniune intima pe acest pamant, anticipa intr-un fel comuniunea cereasca.
Mesia, de fapt, depaseste gestul vechiului profet din prima lectura si se reveleaza capabil de a hrani intregul popor, realizand astfel autenticul „Paste” de eliberare. Biserica continua, prin mandatul lui Cristos, aceasta misiune de a hrani lumea, si experimenteaza darul comuniunii cu Domnul sau (a doua lectura ), recunoaste in euharistie sinteza tuturor binefacerilor, primind forta pentru a raspunde in mod coerent necesitatilor de azi.
Euharistia, deci, este comuniune si solidaritate cu Cristos si cu fratii. Biserica trebuie sa imparta belsugul harurilor primite si sa devina in lume un semn si un izvor de har si de paine, caci numai astfel va continua si va raspunde la angajarea sa profetica incredintata de Isus.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>