Postat pe 23 iulie 2006 în Predici

Apostolii, la intoarcerea din misiunea lor, sunt invitati de Isus intr-un loc retras, dar multimea ii impiedica. In acea ocazie, Isus se simte Mesia-Pastorul poporului si inima lui se emotioneaza pentru acea lume ratacita, „ca niste oi fara pastor”.
In orice timp exista pastori dedicati misiunii lor ( prima lectura ), insa unii nu-si indeplinesc total misiunea; insa nu trebuie sa ne descurajam. Pastorul cel bun nu va renunta niciodata in angajarea sa plina de iubire. Profetul Ieremia ne spune ca Dumnezeu insusi este Pastor si „va aduna oile…”; din acest motiv, nimeni nu trebuie sa se descurajeze sau sa se departeze de staul din cauza pastorului neglijent. Ieremia ne aminteste: „Vai de pastorii care lasa sa piara si sa se imprastie oile de pe pasunea mea!” Este o judecata divina, insa turma trebuie sa ajute orice pastor prin rugaciune si exemplu.
Pastorul care iubetse turma, actioneaza asemenea lui Isus care se emotioneaza in fata multimii ( Evanghelia ), care o cauta si vrea s-o intalneasca, cu o grija neobosita. Pentru a putea manifesta aceasta atitudine, Isus ii invita pe pastori deoparte pentru a se pregati: „Veniti deoparte intr-un loc retras…!”
Avem nevoie de pastori car il imita pe Pastorul cel Bun, care ofera pacea celor indepartati, costruiesc unitatea; il cauta pe cel ratacit, il incurajeaza pe cel obosit si pe toti ii conduce la Tatal.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>