Postat pe 16 iulie 2006 în Predici

In istoria poporului lui Dumnezeu, nu au lipsit niciodata profetii trimisi in numele lui Dumnezeu. Profetul este un dar al lui Dumnezeu pentru a anunta si a infaptui planul iubirii sale. Profetul este omul imbogatit mereu de o chemare divina; nu este numai o alegere a oamenilor.
Amos este chemat de Dumnezeu sa devina profet; este liber de legaturile umane, el este intarit si luminat de fidelitatea fata de Dumnezeu care l-a ales (prima lectura).
Fragmentul Evangheliei sfantului Marcu, ni-l prezinta pe profet, ca acela care primeste mereu o chemare speciala, o misiune care il deosebeste de celelalte meserii umane. Este un om aparent indepartat de lumea lui si total disponibil pentru a anunta un cuvant, care nu este al sau, ci al lui Dumnezeu. Cel care anunta, in numele lui Cristos, nu trebuie sa fie atras de interese umane, de a apara ideologii, de compromisuri cu puterea lumii acesteia. El trebuie sa fie total dedicat misiunii sale si convins ca mesajul este propunerea unui plan, in care Dumnezeu are initiativa. Omul, profetul, este chemat sa colaboreze la construirea unei istorii care duce omenirea la intalnirea cu Tatal. Darul Duhului este garantia drumului profetic spre aceasta realizare a iubirii Domnului in lume.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>