Postat pe 11 iunie 2006 în Predici

„Misterul central al credintei si al vietii crestine este misterul Sfintei Treimi”, afirma Catehismul Bisericii Catolice. Toti crestinii sunt botezati in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, si astfel, sfanta Biserica ne-a primit ca fii.
Moise ( prima lectura ) aminteste poporului lui Israel de alegerea lui Dumnezeu si de alianta cu El. De aceea, poporul este angajat intr-o alianta de iubire, care cere raspuns de fidelitate si de ascultare.
Sfantul Paul ( a doua lectura ), afrima ca, prin opera Duhului Sfant, am devenit noi fiii lui Dumnezeu precum a fost Isus, pentru aceasta, trebuie sa aducem multumire Tatalui.
Isus, in Evanghelie, incredinteaza apostolilor misiunea de a merge in lumea intreaga, invatand si botezand in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, pe toti cei care vor crede il El. „A crede in Dumnezeu unic, inseamna: a cunoaste maretia si maiestatea lui, a trai in actiune de multumire, a se incredinta in El chiar in momente de incercare, a recunoaste unitatea si adevarata demnitate a tuturor oamenilor creati dupa chipul lui, a folosi in mod corect toate lucrurile create de El.”

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>