Sfantul Ioan ne relateaza ca Isus vorbeste despre Duhul Sfant, ca Duh al adevarului si duh mangaietor. Isus il promite discipolilor pe Duhul sfant, si le explica prezenta si opera lui: El ii va intari spre o marturie deplina si spre indeplinirea misiunii.
In prima lectura, sfantul Luca ne prezinta descrierea si efectele coborarii Duhului Sfant asupra comunitatii credinciosilor. Puterea interioara a Duhului, promoveaza raporturi noi si creeaza posibilitate de comuniune. Sfantul Paul, in a doua lectura, pune in lumina atitudinile care provin din actiunea Duhului in viata oamenilor, si care garanteaza o relatie corecta cu sine, cu Dumnezeu si cu ceilalti. Acest Duh Sfant este mangaietorul promis de Isus discipolilor sai, si prin El, ei vor pute raspandi in toata lumea anuntul mantuirii.
Duhul Sfant se manifesta sub limbi de foc: o iubire imensa, care il conduce pe om la comuniunea cu sfanta Treime. Primul dar al Duhului este unitatea: toate barierele etnice si de comunicare dispar. Mantuirea realizata de Cristos este universala. La Rusalii, intelegem realizarea mantuirii, intelegem ca moartea si invierea lui Cristos sunt inceputul unui timp nou pentru intreaga comunitate. Lumea nu mai este in puterea raului, Dumnezeu nu ne-a lasat orfani, mangaietorul va fi mereu cu noi.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>