Postat pe 26 martie 2006 în Predici

Poate deseori ne-am intrebat si noi „Cu ce am gresit pentru a merita acest necaz?” Uneori, in viata noastra am avut impresia ca Dumnezeu este indiferent, sau chiar si pedepsitor trimitandu-ne diferite necazuri…este intr-adevar asa? Dumnezeu ne pedepseste daca gresim sau incalcam porunca lui?
Isus ne vorbeste despre un Tata care iubeste atat de mult omenirea, incat il trimite pe Fiul sau pentru a ne mantui ( Evanghelia ). Isus ne prezinta un Dumnezeu care doreste si se implica, pentru ca noi sa trecem de la intuneric la lumina. Amintind de fragmentul exodului, Isus percepe ca istoria sa pamanteasca se poate incheia in mod tragic, dar semnul crucii poate deveni marturie definitiva a iubirii lui Dumnezeu fata de noi.
Sa nu avem indoieli cu privire la faptul ca Dumnezeu este „bogat in milostivire”, El este un Dumnezeu care este aproape si ne doreste binele ( a doua lectura ). Isus a murit pentru a revela acest adevar. Viata noastra, deci, consta in descoperirea drumului care ne conduce la lumina lui Dumnezeu, care ne ajuta sa descoperim comuniunea pe care El o pregateste pentru fiecare dintre noi. Chiar cand omul se indeparteaza de planul lui Dumnezeu ( prima lectura ) Dumnezeu nu-l abandoneaza, dar il conduce si il insoteste spre o cale mai buna: „Toti cei care fac parte din poporul lui sa se duca acolo, si Domnul Dumnezeul lui va fi cu ei” ( Cr 36,23 )

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>