Postat pe 5 martie 2006 în Predici

O alianta noua, o reconciliere care elimina toate despartirile si ii apropie pe cei care erau indepartati. Aceasta este marea promisiune pe care a facut-o Domnul lui Noe, o alinata vestita printr-un semn care patrunde toata creatia: un curcubeu care uneste cerul cu pamantul si anticipa profetia unui timp in care nu va mai fi moarte, nici lacrimi, nici durere. Venirea lui Dumnezeu este punctul central al acestei promisiuni. El, murind a luat asupra sa pacatul lumii pentru totdeauna. Reconcilierea este totala si se extinde la toata omenirea: fata de cei care erau deja morti la venirea lui Isus, fata de contemporani si fata de noi care traim astazi. Cel care crede si este botezat va fi mantuit.
Cel care traieste cu o constiinta dreapta si luminata, va participa si el la mantuire intr-un mod cunoscut numai de Dumnezeu. Realizarea Imparatiei lui Dumnezeu consta in noutatea vietii pe care Isus a venit sa o aduca. Totusi, anuntul vestii bune este precedat de o perioada de izolare, de ispita si de renuntare. Este Duhul Dfant care il conduce pe Isus in desert si ne conduce si pe noi astazi la convertire, este insusi Duhul care ne invita sa ne incredem in Dumnezeu, chiar si cand traim in desertul fricii, al dubiului si al egoismului.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>