Postat pe 26 februarie 2006 în Predici

Imaginea nuptiala parcurge toata Sfanta Scriptura ca simbol al comuniunii lui Dumnezeu cu poporul sau. Dumnezeu se arata ca un mire iubitor si pasionat, care cauta continuu mantuirea si protejarea miresei sale, adica a poporului sau. Alianta dintre Dumnezeu si poporul sau este simbolul comuniunii totale pe care Dumnezeu vrea sa o traiasca cu omenirea, chiar daca aceasta deseori il refuza si il tradeaza.
Chiar si Isus foloseste aceasta imagine pentru a vorbi de sine, si in Evanghelie Imparatia lui Dumnezeu este prezentata ca un ospat de nunta, ca si o sarbatoare minunata. Cristos se prezinta ca Mirele care a venit pentru a se uni cu mireasa sa, adica cu comunitatea credinciosilor. Iata de ce discipolii trebuie sa traiasca in bucurie. Aceasta este prima caracteristica a credinciosului: a primi si a marturisi bucuria fara sfarsit a lui Dumnezeu, bucuria pascala a celui Inviat care este mereu prezent in mijlocul nostru.
Aceasta este noutatea care cere mereu vase noi, care cere capacitatea totala de reinnoire pana in adancul inimii pentru a primi mesajul Mantuitorului. Aceasta bucurie, ca si cea a lui Cristos, trece desigur prin jertfa, suferinta, moarte.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>