Fragmentul Evangheliei de azi ne inspira doua consideratii diferite: prima consieratie se refera la credinta celui care crede, a doua consideratie se refera la actiunea lui Isus si la persoana Sa.
Persoanele care merg la Isus ducand un paralitic, manifesta eficacitatea aceluia cra cere pentru ceilalti, a aceluia care se implica pentru a-l ajuta pe fratele. Nu este bolnavul cel care implora vindecarea, dimpotriva, acesta nu spune nici un cuvat. Este credinta fratilor sai care il duc la mantuire. Prin acest fapt, evanghelia ne relateaza ca nu ne mantuim singuri, ca avem nevoie de mijlocire, de incurajare, de credinta fratilor nostrii pentru a ne intalni cu Isus.
La aceasta cerere corespunde raspunsul lui Isus, care prin aceasta minune vrea sa ofere o profunda revelatie. Pentru cel care vede in Isus numai un facator de minuni, Isus ii propune identitatea sa. El nu este numai un vindecator, ci Fiul lui Dumnezeu care actioneaza in numele Tatalui, iar minunea savarsita devine astfel semnul divinitatii sale si al unei mantuiri mai sublime decat o simpla vindecare. Este semnul eficacitatii iertarii sale, a puterii milostivirii sale care il patrunde pe cel pacatos si il duce la plinatatea vietii. Sa-i cerem lui Dumnezeu sa ne reinnoiasca si pe noi prin iertarea sa, pentru sa ne simti vindecati in adancul inimii de raul care inconjoara si patrunde in viata noastra.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>