Fragmentul Evangheliei lui Marcu ne relateaza despre ” o femeie, care avea hemoragie de doisprezece ani si care suferise multe de la multi medicisi isi cheltuise toata averea, dar nu-i folosise la nimic, dimpotriva ajunsese mult mai rau” ( Mc 5,25 – 26 ).
In evanghelii gasim o parere destul de negativa fata de medici, evidentiind astfel ca numai Isus, medicul sufletelor si trupurilor, il poate vindeca pe cel bolnav de rau, si poate spune cu generozitate: Vreau, fi vindecat! Leprosul considerat deja ca un mort, pentru ca nu s-a putut vindeca in nici un fel, ( prima lectura) indrazneste sa se apropie de Isus, si printr-un mare act de credinta isi spune : „Daca vrei, poti sa ma vindeci!”. Isus, foarte emotionat, se apleaca inaintea lui, vindecandu-l astfel pe lepros de boala fizica, dar si in viata lui personala, reintegrandu-l astfel in viata sociala si religioasa. Dumnezeu este vindecatorul omului in totalitate, vrea sa ofere viata in plinatate celui care crede in El si accepta imparatia lui.
Iata de ce Sfantul Paul ( a doua lectura ), ne indeamna sa cautam ceea ce este de folos pentru mantuirea intregului om. Astfel, omul devine caoabil de a colabora la mantuirea tuturor, imitandu-l pe Isus trimis de Tatal pentru vindecarea si mantuirea tuturor oamenilor.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>