Imparatia lui Dumnezeu este prezenta in istoria omului prin persoana lui Isus, care vindeca, indeparteaza duhurile rele, se roaga tatalui si vesteste Evanghelia tuturor oamenilor suferinzi ai pamantului. Aceasta este tema centrala a celebrarii de azi.
in prima lectura, Iob, care incearca sa-si apere propria existenta umana si morala, trebuie sa accepte ca si el, la fel ca toti ceilalti, traieste o existenta incercata si plina de durere. Dar iata lumina Evangheliei: Isus bogat de Spiritul vietii si al mangaierii, o vindeca pe soacra lui Petru, luand-o de mana si ridicand-o vindecata. Seara savarseste multe alte vindecari datorita multimii numeroase de bolnavi care spera numai in El si in faptele lui. Dimineata, Isus se retrage in desert pentru a se ruga Tatalui si acolo primeste forta pentru a relua calatoria sa apostolica. De fapt, a coborat din cer, a devenit om pentru a predica in toate satele din Galileea mantuirea si iubirea Tatalui.
Sa ne amintim de expresia: „Vegheati si rugati-va. Caci sufletul este plin de avant iar trupul este slab” ( Mc 14, 38 ). Trebuie sa afirmam ca sufetul este cel care este slab si mai anevoios de sustinere si vindecare. Daca trupul il putem incredinta unui medic, sufletul il putem incredinta numai Domnului. El este vindecatorul sufletelor noastre.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>