Postat pe 29 ianuarie 2006 în Predici

Invatatura lui Isus, transmisa mereu cu autoritate, uimeste prin profunditatea si actiunea vindecatoare pe care o are. Acest cuvant, in Evanghelia de azi, prezinta vindecarea unui om posedat de diavol. Cuvantul sau este cu adevarat eficace. Isus este numit ” sfantul lui Dumnezeu „: ” un indepartat ” care recunoaste puterea lui Isus, in timp ce noi, cei care suntem aproape, deseori nu suntem capabili de a-L recunoaste. Isus este ” sfantul „, pentru ca vine de la Dumnezeu, si noi, care suntem ai sai, suntem chemati la sfintenie pentru ca Dumnezeu insusi ne vra sfinti. isus nu poate sa se ascunda sau sa nu fie recunoscut, pentru ca prezenta lui este mereu bogata de cuvintele si de faptele de vindecare, care manifesta iubirea divina.
Isus ne-a vorbit mereu de Dumnezeu, Tatal lui, ne-a vorbit despre Imparatie, ne-a vorbit de valorile milostivirii, dreptatii, blandetii si pacii…Sa-l ascultam, uimiti si astazi de cuvintele sale atat de pretioase si de actuale pentru zilele de azi. Cuvintele sale ne vor elibera si ne vor vindeca.
Sfantul Paul, in a doua lectura, ne indeamna sa ne eliberam de legaturile si de preocuparile acestei lumi si sa ne indreptam spre ceea ce este vrednic si bun fata de Domnul.
Moise, in prima lectura, vesteste Israelului venirea unui profet care va transmite insusi cuvantul lui Dumnezeu. Numai cei care vor asculta acest cuvant vor fi mantuiti. Sa acceptam adevarul si sa transmitem Cuvantul tau cu bucurie celor care se incred in Tine.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>