„Imparatia lui Dumnezeu este aproape” ( Evanghelia ). Cand se vorbeste despre Imparatia lui Dumnezeu, ne este greu sa intelegem sensul profund al acestei expresii. Imparatia lui Dumnezeu nu este o comoara materiala, dar este Dumnezeu insusi care ni se daruieste noua pentru ca sa putem trai din nou in prezenta lui, alegandul-l in mod liber, urmandu-l in mod generos. A-l primi pe Dumnezeu este un fapt care trebuie sa transforme viata si sa ne impinga la o angajare profunda. dumnezeu nu se daruieste pentru ca cineva il merita, ci numai pentru ca cel care il primeste a acceptat convertirea oferita tuturor, cum ne manifesta prima lectura. Convertirea inseamna acceptarea lui Isus, caci numai astfel vom putea marturisi prin viata noastra domnia si Imparatia divina. Aceasta orientare este o chemare, prin care discipolul il pune pe Isus mai presus de toate. Astfel, doscipolul devine martor si vestitor al Imparatiei. ( A doua lectura ).
Dumnezeu nu ia nimic, a afirmat Benedict al XVI-lea la inceputul slujirii sale petrine, si daca ia ceva o face cu intentia de a vindeca. Discipolul adevarat devine martor al Imparatiei, se elibereaza de egoismul propriu si de indiferenta, daruindu-se slujirii lui Dumnezeu si a celorlalti.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>