Postat pe 15 ianuarie 2006 în Predici

In prima lectura este realata chemarea lui Samuel de catre Dumnezeu. Dupa primele indoieli, dificultati si sfaturi ale batranului Eli, tanarul este dispus sa-l asculte pe domnul, si din acel moment accepta indemnurile lui . Cuvantul lui Dumnezeu insista sa ni-l prezinte pe Samuel, care nu ramane doar ascultator la vocea Domnului, dar pentru ascultarea inseamna indeplinire.
A doua lectura ne aminteste de datoria de a-l preamari pe Domnul in trupul nostru, deci nu numai prin cuvinte, ci si printr-un comportament demn al acelora care fac parte din trupul lui Cristos. De fapt, fiid templul lui Dumnezeu, omul este destinat a fi locuinta Sfintei Treimi, de aceea acorda respect si grija trupului.
Apostolul Ioan, in fragmentul Evangheliei ne relateaza chemarea primilor discipoli: Andrei, Ioan si insusi Petru. In cateva cuvinte, Isus este definit ca Mielul lui Dumnezeu, Invatatorul, Mesia, descoperind astfel persoana lui Isus, in care locuieste omul si divinitatea. Ca si in chemarea lui Samuel, ne regasim si aici inaintea initiativei divine care ii invita pe oameni sa colaboreze cu Cristos si le cere deplina disponibilitate, oferindu-le in schimb prietenia lui. Cine cauta adevarul este indemnat sa-l uremeze pe Cristos, si il va descoperi pe Isus ca revelatorul Tatalui.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>