Cuvantul lui Dumnezeu, in prima lectura, ne invita la convertire, la apropierea de Domnul cu incredere, pentru ca El este gata de a primi si de a ne coplesi cu darurile sale. Trebuie sa fim siguri ca Cuvantul sau este adevarat si indeplineste mereu mesajul sau.
In a doua lectura, evanghelistul Ioan da marturie despre Cuvantul vietii, adica despre Isus Cristos, care din vesnicie este la Tatal. In plinatatea timpurilor a coborat pe pamant pentru ca oamenii sa invinga intunericul si sa umble in lumina cuvantului si a vietii sale.
Evanghelia lui Marcu ne aminteste de predicarea lui Ioan Botezatorul, care in apele Iordanului il boteaza pe Isus, in timp ce Duhul Sfant, sub forma unui porumbel coboara asupra Lui. In acest moment, are loc manifestarea de catre Tatal si Duhul Sfant a divinitatii lui Isus si astfel incepe misiunea sa in lume. Cel, care din natura sa este Creatorul universului, Fiul lui Dumnezeu, a vrut sa se supuna Inaintemergatorului, primind astfel darul vietii noi Prin Duhul Sfant.
Se datoreaza harul iubirii Sfintei Treimi, manifestat in botez, faptul ca omenirea dupa pacat se poate reconcilia cu Dumnezeu insusi. De aceea, trebuie sa-i multumim Domnului, deoarece datorita acelui botez in Duh savarsit de Isus la Iordan, noi astazi facem parte din Biserica sa. Sa-l ascultam pe Domnul si sa ne bucuram de iubirea si de filiatiunea divina primita la botez.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>