Postat pe 27 noiembrie 2005 în Predici

La inceputul fiecarui nou an liturgic, rasuna in intreaga Biserica un indemn: „Vegheati!”. De fapt, pentru fiecare credincios pericolul este ispita de pasivitate, a se multumi cu sigurantele sale. Crestinul de azi risca sa piarda elanul si dinamismul, a se lasa condus de ritmul frenetic al vietii, si putin cate putin, pierde lumina credintei.
Iata, deci, ca soseste si pentru noi un timp de har care ne retrezeste spre o asteptare: o perioada de pregatire a venirii lui Cristos care ne scoate din somnolenta, ne elibereaza de intuneric, ne indeamna sa intram in lumina vietii noi, in lumina planului lui Dumnezeu.
Cuvintele lui Isus, in Evanghelia de azi, nu ne prezinta amenintarea printr-o pedeapsa sau un rau care ne poate lovi. Cristos, dimpotriva, plecand de la ceea ce este neprevazut, ca de exemplu moartea, ne indeamna sa intelegem in existenta noastra semnele prezentei lui Dumnezeu, sa nu ne oprim la falsele sigurante, ci sa percepem urmele trecerii sale, pentru a fi gata de a-l urma in evenimentele zilnice ale vietii noastre, cu angajare, iubire si bucurie.
Sa incepem acest an liturgic cu multa incredere, deschizand usile inimii noastre stiind ca Dumnezeu vrea sa ne intampine pentru ca sa ne mantuim si sa colaboram pentru mantuirea lumii.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>