Postat pe 13 noiembrie 2005 în Predici

Evanghelia este o invitatie de a indeplini in numele lui Dumnezeu responsabilitatea noastra in lume. Este un indemn de a ne folosi e propriile capacitati sa descoperim planul lui dumnezeu si sa ne angajam in mod creativ in folosirea darurilor primite de la Dumnezeu pentru slujirea tuturor.
Parabola talantilor (Evanghelia) este una dintre parabolele cele mai cunoscute, dar trebuie sa fie inteleasa bine. Mesajul parabolei pare a spune ca cel care asculta de legile morale de drept, dar in realitate, trebuie sa descopere ca atitudinea adevarata este aceea de a se darui in mod generos si continuu pentru exigentele evanghelice, experimentand astfel bucuria Domnului.
Prima lectura ne ofera o lauda „a femeii perfecte” care este o personificare a unei vieti dupa Intelepciune. Numai Intelepciunea, care provine de la Dumnezeu, este capabila de a comunica siguranta, plinatatea, bucuria, realizarea propriei existente
A doua lectura, aminteste ca fiecare crestin este chemat sa traiasca cu umilinta, pentru a fi invingator in lupta spirituala. A veghea, inseamna de fapt a lupta impotriva a ceea ce pune in pericol credinta, speranta si o viata de caritate: dimensiuni care caracterizeaza identitatea crestina.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>