Postat pe 6 noiembrie 2005 în Predici

Tema vegherii este foarte importanta, pentru ca stimuleaza atentia si disponibilitatea la credinta a aceluia care crede. Aceasta atentie se manifesta mai ales prin a se lasa interpelati de evenimente, a sti sa percepem semnele lui Dumnezeu care vin in istorie, a fi disponibili la cnvertire atunci cand El ne cere. Oricum, nu este o atitudine de resemnare pasiva, ci o implicare activa.
Parabola celor zece fecioare ( Evanghelia ) are o desfasurare dramatica: momentul culminant este neintelegerea ce se iveste in grup la sosirea mirelui. Indemnul este clar: comunitatea este incurajata sa nu inceteze in cautarea Imparatiei, ci sa traiasca fidelitatea in viata zilnica dupa spiritul Evangheliei. aceata este adevarata intelepciune, restul este nechibzuinta.
Prima lectura prezinta Intelepciunea ca lumina care fascineaza si conduce drumul vietii. ea este incoruptibila si mai pretioasa decat orice comoara umana. A se intalni cu ea nu este greu pentru cel care o cauta.
A doua lectura, plecand de la faptul ca crestinul este cel care traieste cu speranta, ne indeamna sa punem la centru adevarata credinta: a crede in Isus mort si inviat. Astfel si pe cei care au murit, Dumnezeu ii va aduna prin Isus Cristos.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>