Postat pe 30 octombrie 2005 în Predici

Urmarea lui Cristos este exigenta, Dumnezeul nostru este un Dumnezeu „gelos” fata de fiii sai: acest mesaj ne este oferit astazi in Cuvantul divin al acestei duminici. Profetul Malahia ( prima lectura ) ii indeamna pe fiii lui Israel sa fie coerenti in a urma legea Domnului. De fapt, inainte de a savarsi actiunile exterioare, Domnul doreste o intentie dreapta si o purtare cinstita prin care sa se ofere marturie.
Apostolul Paul ( a doua lectura ) insista in a indemna pe om la propria responsabilitate fata de Dumnezeu si fata de frati, si de a trai o viata luminata de valorile Imparatiei lui Dumnezeu. Zelul sfantului Paul pentru slava lui Dumnezeu il conduce chiar la oferirea propriei vieti, pentru ca toti fratii sa se bucure de mantuirea lui Cristos.
Fragmentul evangheliei lui Matei ii trezeste pe oameni din lenea si din compromisurile lor, deoarece sunt un obstacol pentru a se intalni cu Domnul. Este necesara o marturie totala si fara compromisuri pentru a-l putea urma pe Cristos. Nu trebuie sa-l punem pe Dumnezeu in slujirea omului, dimpotriva omul sa-l slujeasca pe Dumnezeu. Exista de fapt riscul de a pune o distanta intre credinta marturisita si actiunile noastre, dar Isus ne arata drumul: umilinta si fraternitatea universala ne vor ajuta a face unitate in inimile noatre.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>