Cuvantul Domnului din aceasta duminica ne invita sa reflectam asupra unei probleme importante pentru crestinii de azi. Noi stim ca trebuie sa ne angajam in istorie, sa construim prin actiunile noastre o comunitate umana dupa vointa lui Dumnezeu, dupa spiritul evangheliei. Credinta crestina traita in mod responsabil implica o marturie adevarata, pentru ca sa straluceasca planul mantuitor al lui Dumnezeu.
Fragmentul Evangheliei ne manifesta si noua astazi care este gandul lui Dumnezeu, vointa lui de mantuire fata de omenire. De aceea, El pune la centru problema: anuntul ca dumnezeu vine in fiecare zi la noi si cheama pe fiecare la un raspuns autentic si responsabil.
Dupa anuntul ca Dumnezeu isi aminteste de poporul sau, prima lectura, ne descrie modalitatea prin care actioneaza dumnezeu in istorie. Profetul il prezinta pe conducatorul strain ca o instrument in mainile lui Dumnezeu, ca slujitor al Domnului pentru a elibera poporul din exil si a-l reconduce in patrie. Actiunea lui Dumnezeu deseori este misterioasa, dar intotdeauna este eliberatoare.
In a doua lectura, apostolul Paul le scrie crestinilor multumindu-i lui Dumnezeu pentru Evanghelia pe care ei au primit-o, si ofera indemnuri spre o fidelitate responsabila pentru ca si comunitatea sa creasca si sa arate lumii adevarata comuniune in Cristos.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>