Postat pe 17 iulie 2005 în Predici

Neghina: nimeni dintre noi nu ar şti să descrie aceastp iarbă distrugătoare, dar toţi ştim foarte bine ce se întâmplă când se instaurează într-o familie, într-o comunitate, când introducem calomnia şi dubiul într-un grup de prieteni. Experienţa comunităţii sfântului Matei şi a noastră, este aceea de a dori o viaţă trăită cu seninătate şi în adevărul Cuvântului învăţătorului, de a construi împărăţia acolo unde trăim, şi de a ne confrunta deseori cu limitele şi cu oboselile noastre. Parabola cu neghina şi îndeamnă pe discipoli să aibă răbdare, să nu împartă lumea în buni şi răi, în credincioşi şi necredincioşi. Lupta între grâu şi neghină este în interiorul nostru, şi Domnul ne cere să o recunoaştem, dar în acelaşi timp, să avem răbdare dacă vrem s-o eliminăm. Pentr discipol, duşmanul este în interiorul lui, nu în afara lui, şi convertirea Bisericii şi a lumii începe în inima fiecăruia.

Să avem curaj, să privim neghina care poate distruge inimile noastre, să nu lăsăm ca întunericul să ne vorbească, să privim cu realism şi cu răbdare limitele noastre, să nu ne descurajăm de greşelile noastre. Noi suntem mereu un popor de iertaţi şi nu un popor de perfecţi. Să trăim liberi pentru că suntem iubiţi: să fim milostivi pentru că suntem iertaţi, să fim răbdători pentru că Stăpânul universului ştie ce se întâmplă în ogorul său.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>